string(4) "blog"

Van strategie naar goed werk

Waarom the next practice?

  • We hebben veel ervaring met het succesvol uitvoeren van strategieën
  • We helpen leiders in de organisatie succesvol te zijn
  • We ontwerpen aanpakken die aantoonbaar werken
  • We werken op basis van het principe 'Think Together, Act Together'.
12 maart 2021 5 mins Ewald Liedenbaum

Goed werk

Het maken van een strategie is leuk werk. Mensen vinden het leuk en waardevol om een bijdrage te mogen leveren aan het bedenken van de richting van hun bedrijf of organisatie naar de toekomst. Die strategie uitvoeren is vaak een lastige opgave. De meeste organisaties blinken niet uit in veranderen en vernieuwen. Je kunt er een groter succes van maken door goed werk als norm te hanteren.

 

Excellent, energiek en ethisch

Enige tijd geleden kwam ik het boek ‘Queeste naar goed werk‘ van Marion Ruijters tegen. Een boek dat mij tot denken heeft aangezet.

Juist om de strategie te kunnen realiseren is meervoudig kijken naar de organisatie nodig. Marion Ruijters maakt in haar boek een onderscheid tussen de krachtige professional, het soepele samenspel in teams en de lerende organisatie. De krachtige professional

Zo geeft Marion Ruijters aan dat veel mensen op alle niveaus in organisaties worstelen met het gevoel dat hun talenten onderbenut zijn en dat ze tegelijkertijd uitgeput raken van wat er allemaal van hen gevraagd wordt. Velen zullen herkennen dat ze vaak druk zijn met allerlei zaken waar ze van af willen of die ze opgelegd krijgen. Handelen in lijn met regels, methoden en protocollen wordt in organisaties en door management gewaardeerd.